Poola ettevõte saavutas Wood-Mizeri tööpingiga ärilise õitsengu

Poola ettevõte saavutas Wood-Mizeri tööpingiga ärilise õitsengu

 

Poola ettevõtja Zygmunt Koss räägib sellest, kuidas õnn aitas tal leida meelepärase tegevuse ja kuidas ta saavutas tänu heale tehnoloogiale äris edu. 

 

 

„Hakkasin puidutöötlemisega tegelema n-ö juhuslikult, ma ei kavandanud seda,“ räägib Zygmunt Koss, ettevõtja Pommerist. „Meie vanas majas oli soojustamata tuba, kus talvel oli väga külm. Koos naisega otsustasime soojustamiseks katta selle seinad puidust voodrilaudadega, mis tol ajal olid väga populaarsed. Sellest hetkest alates hakkasid minu seiklused puiduga.“

 

1991. aastal lõi pan Zygmunt oma ettevõtte, mis tegeleb sisekujundusega. „Voodrilauad seintele, kapid, lauad – see oli see, millega esimestel aastatel peamiselt tegelesime.“ 

„Täiesti juhuslikult kutsuti mind osalema ELi projektis London Array, mis realiseerus Gdanski ja Gdynia laevatehastes. Selle projekti eesmärk oli Põhjamerre tuulejaamade ehitamine. Esitasin riigihankes osalemiseks vajalikud dokumendid,“ jätkab pan Zygmunt oma lugu. 

„Ma ei olnud ainuke, projektis soovisid osaleda paljud, kuid enda üllatuseks võitsin ma riigihanke! Esimesel hetkel oli see minu jaoks uskumatu šokk!“

Puusepatöökoda tuli sisustada uute seadmetega, millega saaks projekti ellu viia. Ülesanne oli toota tuulejaamade raketise jaoks puidust talad. See pidi olema tugev ja täpselt valmistatud konstruktsioon, mistõttu pidid ka tootmismasinaid olema parima kvaliteediga. 

Pärast turul olevate saepinkide pakkumistega tutvumist tegi pan Zygmunt kiiresti otsuse soetada Wood-Mizeri saeraam. Ta tuli Wood-Mizeri Poola tehase peakontorisse, et saada lisateavet. Pangalaenuga ostis ta mudeli LT20B koos modulaarse sängiga

 

 

See on Wood-Mizeri lintsaagide valikus ebatavaline tööpink, sest ühendab endas väga tuntud disainiga ja konsoolkinnitusega LT20 saepea ning segmentidest koosneva madala sängi. Sellel sängil ei ole hüdraulikat, kuid tänu oma asukohale maapinna lähedal saab palke sängi veeretada mööda kahte pealelaadimisrampi. Sängi segmenteerimise eelis on selle praktiliselt piiramatu pikkus, kuna seda pikendatakse täiendavate moodulite lisamisega. Nii saab tööpinki LT20B nõutaval viisil kasutada ükskõik millises projektis ja saagida isegi ülisuuri palke ja talasid. Tulevane omanik saab tööpinki LT20B tellides valida mitme elektri- või bensiinimootori vahel ja otsustada, kas tal on vaja kaugjuhtimispulti. Selle valiku teevad tihti need, kes töötavad pidevalt tööpingiga ja saevad ühte tüüpi puitu.

„Tööpink LT20B on kompaktne masin. Minu arvates on sellel palju eeliseid, kuna see ei ole väga suur ega raske. Seda saeraami saab kasutada isegi laevatehases remonditaval laeval,“ räägib pan Zygmunt. 

 

 

Projekt viidi edukalt ellu ja pärast seda jäi Wood-Mizeri saepink pan Zygmunti ettevõttesse, kus sellest sai äri arengu vedur. 

„Meie ettevõtte õitseng algas Wood-Mizeri tööpingiga. Just saeraam võimaldab meil täita tellimusi, kus peamine ehitusmaterjal on puit,“ jätkab pan Zygmunt. 

 

 

Intervjuu pan Zygmuntiga tehti tema majas, millel on puidust konstruktsioon ja maja ehitamiseks vajalikust materjalist umbes 80% saeti Wood-Mizeri tööpingil. Seinte, lagede ja põrandate iga element on käsitsi ja suure täpsusega viimistletud. 

 

Ükskord nägi pan Zygmunt Poola ajalehes GAZETA PRZEMYSŁU DRZEWNEGO kuulutust, milles ettevõte Wood-Mizer kuulutas välja konkursi Wood-Mizeri tööpinkidega tehtud projektide seas. Pan Zygmunt otsustas konkursil osaleda enda majaga.

„Tänu sellele sain kiidelda oma saavutusega, mille kõik mõtlesin välja ja tegin ise, alates projektist paberil,“ naeratab pan Zygmunt. 

 

 

„Kategoorias „Ehitised“ sai esikoha prantsuse disaineri projekteeritud puitmaja, kuid teise koha sain mina, ettevõtja Poola rannikult,“ räägib pan Zygmunt. „Kujutage ette, kui uhke ja rahul ma olin. See on ju väga meeldiv, sest nüüd ma tean: see mida, ma teen, meeldib ka teistele peale minu.“

***

Liituge meie uudiskirjaga
Teile saadetakse e-posti teel eksklusiivseid eripakkumisi, teavet uute toodete kohta ja kutseid eriüritustele!